دوشنبه، 5 آذر 1403
ایده خبر » اقتصادی » پرداخت غرامت بیمه کشاورزی تسریع شود| قطعی برق چاه‌ها و دشواری‌های تولید

پرداخت غرامت بیمه کشاورزی تسریع شود| قطعی برق چاه‌ها و دشواری‌های تولید

کد خبر: 11083

دامغان- بهره برداران بخش کشاورزی شرق استان سمنان در نشست با وزیر جهاد کشاورزی خواستار تسریع در پرداخت غرامت بیمه کشاورزی و همچنین پیگیری موضوع قطعی برق چاه ها شدند.

بازار، گروه استان‌ها: غلامرضا نوری قزلجه بعد از ظهر آدینه در ادامه سفر یک روزه خود به استان سمنان برای حضور در جشنواره پسته دامغان به سالن همایش های دانشگاه این شهرستان رفت تا با بهره برداران بخش کشاورزی و دامداری شرق استان سمنان دیدار و گفتگو کند.

در ابتدای این دیدار بخشی از اصناف و تشکل های کشاورزی و دامداری، نخبگان و تولیدکنندگان شهرستان های دامغان و شاهرود مشکلات و مسائل مرتبط با صنف خودشان را بیان کرده و به نکات کلیدی مانند ضرورت تامین آب مورد نیاز کشاورزان اشاره کردند.

بهره برداران بخش کشاورزی شرق استان سمنان در نشست با وزیر جهاد کشاورزی خواستار تسریع در پرداخت غرامت بیمه کشاورزی و همچنین پیگیری موضوع قطعی برق چاه ها شدند و همچنین نسبت به خسارت هایی که از قطعی برق چاه ها به آنها وارد آمد گلایه هایی کردند.

ضرورت اقدامات در حوزه آبخیزداری

در این نشست نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استفاده از منابع آبی ویژه بخش کشاورزی نیازمند تعامل دوجانبه ای بین وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: بین این دو وزارتخانه باید توافق هایی صورت گیرد تا بتوانیم مشکلات کشاورزان را کاهش دهیم.

استاندار سمنان: در نظر داریم تا به منظور تقویت اقتصاد حوزه پسته دامغان و برندسازی و ارتقاء ارزش افزوده این محصول، صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول را به صورت ویژه دنیال کنیم

علی اکبر علیزاده برمی با بیان اینکه ما چاره ای جز ترویج و توسعه کیفی و کمی اقدامات و موارد مرتبط با آبخیزداری نداریم، افزود: این موضوع به واسطه کشت ارزشمند محصول استراتژیک پسته در دامغان، بیشتر نیز می بایست مد نظر باشد و بودجه هایی در این خصوص اختصاص یابد.

وی خواستار سهولت در به کار گیری و بهره برداری کشاورزان از سیستم های آبیاری نوین شد و گفت: وزارتخانه باید شرایط به کارگیری از این ظرفیت ها را تسهیل کند از سوی دیگر عدم اجرای تعهدات بیمه کشاورزی از دیگر مسائلی است که بهره برداران بخش کشاورزی دامغان به آن گلایه دارند.

نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی ضمن بیان اینکه نیاز است تا تسریع در پرداخت غرامت های متعلق به بیمه کشاورزی به کشاورزان، در دستور کار باشد، تاکید کرد: تخصیص بخشی از منابع آبی برای توسعه صناعی تبدیلی در شهرستان دامغان، امری حائز اهمیت است.

دردسرهای قطعی برق چاه ها

امام جمعه دامغان نیز در این دیدار ضمن اشاره به مشکلات کشاورزان شهرستان گفت: یکی از مسائلی که کشاورزان بعضاً در دیدارهایشان با ما از آن گلایه دارند قطعی برق چاه های کشاورزی است که دردسرهایی را برای این قشر پدید آورده است.

حجت الاسلام محمد حسن رستمیان با بیان اینکه کشاورزان اذعان دارند که آب می بایست به موقع و به اندازه به محصولات شان برسد وگرنه کشت شان فایده ای ندارد، بیان کرد: از مسئولان می خواهیم در این زمینه تدبیری بیاندیشند.

وی با بیان اینکه تدبیری صورت گیرد با توجه به باغی بودن کشاورزی در دامغان، تفکیک آب باغداران و زراعت انجام شود، افزود: قطعی برق در تابستان خسارات زیادی را به چاه ها و محصولات کشاورزی وارد کرد که می توان با استفاده از نیروگاه های خورشیدی این مهم را کاهش داد.

پرداخت غرامت بیمه کشاورزی تسریع شود| قطعی برق چاه‌ها و دشواری‌های تولید

پرداخت غرامت در استان سمنان

استاندار سمنان که به بخشی از مطالبات کشاورزان شرق استان سمنان در صحبت های خود پاسخ می داد در این نشست اعلام کرد: تاکنون غرامت ۷۰ درصد باغ های پسته تحت پوشش بیمه در شهرستان دامغان که دچار خسارات ۱۰۰ درصدی شده بودند پرداخت شده است.

سید محمد رضا هاشمی با بیان اینکه پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون برای این منظور هزینه شده است، ابراز کرد: تعدیل آب برای جلوگیری از وارد آمدن خسارت به باغ های پسته برای مدت یکسال در استان سمنان در دستور کار قرار گرفته است.

وی مدیریت امور در بحث توزیع نیروی برق برای تحقق پمپاژ ثانویه آب از دیگر اقداماتی است که ما برای بهره برداران در بخش کشاورزی استان سمنان انجام داده ایم، ابراز کرد: در این استان همچنین شاهد هستیم که برقراری فعالیت چاه های آب کشاورزی انجام شده است.

توسعه نیروگاه های خورشیدی

استاندار سمنان همچنین به توسعه نیروگاه های خورشیدی نیز در این استان اشاره کرد و گفت: توسعه کیفی و کمی نیروگاه های خورشیدی در مقیاس کوچک با همکاری بنیاد علوی یکی دیگر از اقداماتی است که در راستای افزایش تولید برق در استان در دست اجرا است.

وزیر جهاد: ارتقای بهره وری به خصوص در محصولاتی مانند پسته از جمله راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی است

هاشمی با بیان اینکه می توان از این ظرفیت با استفاده از تسهیلات ارزان قیمت برای چاه های آب کشاورزی استفاده کرد، تاکید داشت: در نظر داریم تا به منظور تقویت اقتصاد حوزه پسته دامغان و برندسازی و ارتقاء ارزش افزوده این محصول، صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول را به صورت ویژه دنیال کنیم.

وی در ادامه به ظرفیت های محصول پسته دامغان در اقتصاد استان سمنان اشاره کرد و افزود: در حوزه تسهیلات تبصره ۱۸، ۱۰۰ درصد اعتبار در نظر گرفته شده پرداخت شده و تلاش شد تا به منظور افزایش فرصت های شغلی، حوزه کشاورزی و دامپروری را در اولویت قرار دهیم.

کم آبی و خشکسالی

وزیر جهاد کشاورزی که در انتها و بعد از شنیدن صحبت های همه کشاورزان و همچنین مسئولان استان سمنان صحبت کرد، با بیان اینکه امروز به هر دلیل، منابع آبی در دسترس در سطح کشور بسیار محدود است، گفت: باید خود را برای تولید در این شرایط بوجود آمده مهیا کنیم.

غلامرضا نوری قزلجه با بیان اینکه ارتقای بهره وری به خصوص در محصولاتی مانند پسته از جمله دیگر راهبردهایی است که در وزارتخانه دنبال می شود، ابراز کرد: باید به صورت بسیار دقیق از قطره قطره منابع آبی موجود در سایه بهره گیری از علم و تکنولوژی، استفاده کرد و در این مسیر می بایست ارتقای بهره وری مد نظر باشد.

وی با اشاره به ظرفیت های کشاورزی و دامداری در کشورمان افزود: امروز با کشور هایی که در حوزه کشاورزی و صادرات محصولات کشاورزی شاخص هستند، فاصله زیادی در تناسب میزان محصول در برابر میزان آب مصرفی داریم که ضرورت دارد این مهم بهبود بخشیده شود.

وزیر جهاد کشاورزی برای حضور در جشنواره پسته دامغان به استان سمنان سفر کرده است.

منبع: tahlilbazaar-310216

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید